Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.      Další informace

Placeholder

Tony Linhart

 

 2021-01-10    

(3. dubna 1940 – 8. ledna 2021)

Ve věku nedožitých 81 let nás opustil náš kamarád a dlouholetý  kolega ze štábu ústecké  TRAMPSKÉ PORTY, ve kterém působil od začátku devadesátých let do roku 2005.
Známý písničkář trampských, folkových a countryových písní patřil spolu s bratry  Ryvolovými, Kapitánem Kidem nebo Honzou Vyčítalem ke generaci tvůrců a interpretů trampské písně. 
Skladatel, textař, zpěvák, kapelník PACIFIKU, producent, moderátor, rozhlasový redaktor, dramaturg PORTY a porotce hudebních soutěží ovládal více než „ devět řemesel“. 
Byl držitelem ZLATÉ PORTY za celoživotní muzikantskou i organizátorskou činnost a také ÚSTECKÉHO ZLAŤÁKU  za mimořádný přínos české trampské písničce na PORTĚ.
Jsme rádi, že jsme ho mohli 18. září 2020 přivítat v Ústí n. L. na INTERPORTĚ a naši  diváci měli možnost shlédnout poslední koncert jeho PACIFIKU u nás. Rádi jsme pak s ním, jeho kapelou ale i dalšími muzikanty - po skončení programu festivalu – v komorním prostředí při kytaře oslavili dodatečně i jeho osmdesátiny.

PARTNEŘI SOUTĚŽE

 

 

 

 

 
INTERPORTA, do roku 2017 Mezinárodní festival PORTA v Ústí nad Labem, je především mezinárodní soutěží hudebních skupin i jednotlivců v oblasti folk, country i současných trampských písní. Navazuje na padesátiletou tradici proslulého festivalu PORTA, který vznikl v roce 1967 právě v Ústí nad Labem.
Jediným pořadatelem této mezinárodní soutěže je nově založený zapsaný spolek INTERPORTA. Jeho členy jsou jak dlouholetí pořadatelé Mezinárodního festivalu PORTA, tak noví příchozí z řad ústeckých muzikantů.

 

Kontakt

INTERPORTA z. s.

Višňová 2834/ 1, Severní Terasa
400 11 Ústí nad Labem

IČO : 06575277
e-mail: interporta@seznam.cz
http://www.interporta.cz
 

Facebook   twiter